Belastingvrij schenken 2021

De laatste wijzigingen met betrekking tot belastingvrij schenken

Vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 geldt een verhoogd belastingvrij schenkbedrag aan kinderen en derden. De Tweede Kamer heeft wegens de coronacrisis dit besluit doorgevoerd. Het belastingvrije bedrag is per 1 januari 2021 met € 1.000 verhoogd. Wilt u meer weten over de schenkbelasting en recente aanpassingen? Lees dan onderstaand artikel voor een uitgebreidere uitleg omtrent belastingvrij schenken in 2021.

Belasting op schenkbedragen

Tot bepaalde bedragen is het mogelijk om belastingvrij te schenken aan kinderen of derden. De grens is afhankelijk van de relatie tussen schenker en ontvanger. Wegens de coronacrisis heeft het kabinet het belastingvrije schenkbedrag verhoogd met € 1.000, zodat men familie, vrienden of kennissen financieel makkelijker bij kan staan in tijden van nood.

Schenking aan een kind

Voorheen lag het maximale bedrag wat belastingvrij geschonken kon worden aan een kind op € 5604. Van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 is dit bedrag verhoogd naar € 6.604.

Schenking aan een ander

Wilt u een bedrag schenken aan een vriend, kleinkind of andere derde partij? Dan is € 3244 het maximale bedrag dat belastingvrij geschonken kan worden. Dit maximum geldt vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Schenkingen van partners

Partners worden door de Belastingdienst als één persoon gezien. Wanneer bijvoorbeeld uw opa en oma u beiden een bedrag schenken, dient u deze bedragen bij elkaar op te tellen. Het is verstandig hier rekening mee te houden omtrent de schenkbelastingregels.

Vragen of opmerkingen omtrent belastingvrij schenken?

Heeft u vragen of opmerkingen over belastingvrij schenken of de recente wijzigingen? Accountantskantoor Brouwers helpt u graag verder! Neem gerust contact met ons op voor verdere opheldering. Dit kan via info@brouwers.nl of telefonisch op 038- 851 52 00.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen

Toon alles

Gewijzigde openingstijden rondom Pasen

Rond Pasen gelden er gewijzigde openingstijden. Op Goede Vrijdag zijn we vanaf 15:00 uur gesloten en 2e Paasdag zijn wij de gehele dag gesloten....

Bezoldigingsmaximum 2019 vastgesteld

Op basis van de Wet normering topinkomens (WNT) wordt de beloning van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector aan banden gelegd en gemaximeerd tot 100...

Spookfacturen, alles wat u er over moet weten

Spookfacturen zijn facturen die verstuurd worden door oplichters. Op de factuur worden kosten in rekening gebracht voor nooit geleverde diensten of goederen. De oplichter...