Door de ogen van een stagiaire bij Brouwers

Mijn naam is Kimberley ter Veer, 22 jaar en ik woon in Epe. De afgelopen vijf maanden heb ik met plezier stage mogen lopen bij Brouwers Accountants & Adviseurs. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Human Resource Management aan Hogeschool Windesheim. Doordat ik vakken op het gebied van arbeidsrecht en juridisch HRM heb gevolgd, wilde ik dat dit een belangrijk aspect van mijn stage zou zijn. Toen ik met Brouwers in aanraking kwam, wist ik dat zij mij konden ondersteunen in het ontwikkelen van mijn vaardigheden en dat deze stage een uitdaging zou zijn om mij te ontwikkelen als HR-professional.

Voorafgaand aan deze stage had ik een zeer formeel beeld van Brouwers, als zijnde een accountantskantoor. Ik vroeg mij dan ook af hoe HRM in de praktijk zou worden ingevuld. Ik werk op de HRM/ Lonen afdeling, waarbij ik mijzelf op veel verschillende vlakken heb ontwikkeld. Ik heb gemerkt dat er binnen de afdeling een heus teamgevoel heerst, maar dat dit ook binnen heel Brouwers het geval is. Met mijn vragen kon ik bij iedereen terecht, zowel intern op de vestiging als extern op andere vestigingen. Om mij een beter beeld van Brouwers te geven, heb ik niet alleen op vestiging Zwolle gewerkt maar ook op vestiging Genemuiden en Apeldoorn en ook hier werd ik warm ontvangen. Iedereen bij Brouwers heeft dezelfde mentaliteit als het gaat om het verlenen van een dienst en het leveren van kwaliteit aan de klant.

Tijdens de stage hield ik mij met verschillende zaken bezig, onder andere het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het schrijven van adviezen over zeer brede vraagstukken van klanten.  Ik heb geleerd dat Brouwers een organisatie is met passie voor HRM en voor de klant. Daarnaast hebben kwaliteit en effectiviteit, prioriteit ten aanzien van het werken en leveren van producten. Een extra kans die ik bij deze stage heb gekregen, is het bijwonen van bezoek aan klanten en hierdoor kan ik mijn kijk op HRM te verbreden en letterlijk praktijkervaring opdoen en nieuwe kennis vergaren, dit vond ik zeer leerzaam. Ook bij de klant was ik altijd welkom. Tijdens de stage heb ik ontdekt dat dossieropbouw een taak is die past bij mijn persoonlijkheid. Ik werk secuur en georganiseerd en heb een eigen aanpak gehanteerd om te zorgen dat de ziekte dossier de RIV-toets van het UWV doorstaat.

Bij Brouwers heb ik de ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen en om HR in de praktijk te mogen ervaren. De praktijk van HRM is binnen Brouwers zeer divers en ik werd uitgedaagd om mij op meerdere vlakken te ontwikkelen en om deze thema’s te ervaren. De begeleiding vanuit Brouwers was zeer professioneel en er werd rekening gehouden met mijn ontwikkeldoelen en opdrachten vanuit de opleiding. Deze stage heb ik veel geleerd en mijzelf ontwikkeld op zowel professioneel als op persoonlijk vlak.

De stage heb ik afgerond met een 8,9 op mijn eindbeoordeling, dit is mede mogelijk gemaakt door de kansen en zelfstandigheid die Brouwers mij heeft geboden. Door de uitdagende opdrachten en mogelijkheden die Brouwers mij biedt, zal ik na de zomervakantie ook mijn vervolg (beleid)stage hier gaan lopen.

Enthousiast en ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een stageplek of om vanuit een werkervaring verder te ontwikkelen binnen de vakgebieden fiscaal, juridisch / HRM of accountancy? Wij komen graag met jou in contact ( diender@brouwers.nl of 038 – 851 52 00 ) om nader kennis te maken. 

Bekijk ook