Het recht op een gedeeltelijke transitievergoeding bij een substantieel uren verlies (meer dan20%) bij aanpassing van de arbeidsovereenkomst na ziekte, moet door de werknemer binnen 3 maanden geclaimd worden.
Onlangs is er in juni een uitspraak gedaan door het Gerechtshof in Amsterdam. Een werknemer is na periode van ziekte en een geslaagd re-integratie traject voor minder uren (meer dan 20% verlies), blijven werken bij de onderneming. Na meerdere verzoeken voor een gedeeltelijke vergoeding wegens uren verlies heeft de werknemer dit bij de rechter aangekaart. De rechter gaf aan dat hij hier recht op had maar die zou dan binnen 3 maanden geclaimd moeten worden en dus was werknemer te laat en is hiermee zijn recht vervallen.
Met in het achterhoofd ook de wetenschap dat deze transitievergoeding weer gecompenseerd wordt door UWV, als de werkgever dit althans tijdig verzoekt, want ook daar is een vervaltermijn. Werkgevers kunnen vanaf 1 april 2020 bij het UWV een aanvraag indienen voor de compensatie bij ontslag wegens langdurige ziekte.
TIP: let ook op de deadline van de compensatieregeling Transitievergoeding langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze loopt af eind september voor de betaalde TV voor 1 april 2020.
Gerelateerde artikelen
Toon allesNOW 3.0: verlengd tot 1 juli 2021
Hierbij brengen wij u graag op de hoogte van de verlenging van de NOW regeling. Het aanvragen van de NOW 3.0 kan vanaf 16...