SDE+ subsidie voor bedrijven: een vraag aan Zonnegilde

Vanuit Brouwers hebben wij Zonnegilde BV uit Kampen gevraagd hier een korte toelichting op te geven. Want duurzame energie is een ‘hot item’, maar hoe zorgen we er nu samen voor dat we hier ook invulling aan kunnen geven? Ja, er bestaat een subsidie, maar hoe ontvang ik die, en welke vervolgstappen moet ik daarna dan nemen?

Vanuit de overheid wordt er jaarlijks steeds meer subsidie beschikbaar gesteld om de opwekking van duurzame energie voor ondernemingen te stimuleren. Voor 2017 is er een totaalbudget van € 12 miljard aan SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). Bedrijven en (non-profit)instellingen welke hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+.

Voorbeeld: Een dak van ca. 1.000 m2 kent een gemiddelde zonnepaneleninvestering van ca.
€ 90.000. Om de investering rendabel te maken kunt u dit najaar een SDE+ subsidie aanvragen. Na toekenning van de SDE+ ontvangt u gedurende 15 jaar een maximale aanvulling van ca. € 7.700/jaar aan subsidie over de opgewekte zonnestroom. Naast de door u opgewekte zonnestroom ontvangt u totaliteit over 15 jaar ca. € 115.000 aan subsidie.    

De combinatie van SDE+ en de opwekking van zonnestroom maakt dat zonnepanelen financieel aantrekkelijk zijn voor u als bedrijf. Daar waar nodig, is het extern financieren van zonnepanelen ook mogelijk door de 15 jaar gegarandeerde SDE+ vanuit de overheid. Naast het reduceren van uw CO-2 uitstoot en het verduurzamen van uw vastgoed, is de opwekking van zonnestroom in financiële zin ook gunstig.

Één van onze cliënten, Zonnegilde BV in Kampen, is gespecialiseerd op het gebied van het adviseren en (gesubsidieerd) realiseren van zonnepanelen-projecten voor instellingen en zakelijke eindgebruikers. Daken met een oppervlak vanaf ca. 800 m2 zijn in principe al geschikt voor een haalbare casus. Na een subsidietoekenning kunt u met ons bezien hoe zonnepanelen in financiële zin zo aantrekkelijk mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

De aanvraag van de SDE+ subsidie kan in september 2017 voor u worden ingediend. De overheid stelt in het najaar een tweede subsidiebedrag van € 6 miljard beschikbaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren maakt de opwekking van zonnestroom dit jaar extra kans op de toekenning van SDE+ subsidie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olaf ten Thij (06 21817831) van Brouwers of rechtstreeks met Zonnegilde via advies@zonnegilde.nl | 038-7730070

Gerelateerde artikelen

Toon alles

SDE+ subsidie voor bedrijven: een vraag aan Zonnegilde

Vanuit Brouwers hebben wij Zonnegilde BV uit Kampen gevraagd hier een korte toelichting op te geven. Want duurzame energie is een ‘hot item’, maar...

Overstappen naar een BV

Bent u evenals veel andere ondernemers begonnen als eenmanszaak of VOF? Grote kans dat u na verloop van tijd tegen de vraag aanloopt of...

Brouwers “on the move”

Zoals reeds eerder aangekondigd: WIJ GAAN VERHUIZEN! Om onze relaties nog beter van dienst te zijn en verdere groei van onze organisatie te kunnen...