Stagiair bij Brouwers; toegevoegde waarde en opleiden of hulpje?

Hoe ziet een werkdag eruit van een HR-stagiair op de interne afdeling bij Brouwers Accountants & Adviseurs? Armanda Kolk (19) uit Genemuiden vertelt over haar stageperiode:

Ik ben Armanda Kolk, woon in Genemuiden en ik heb gekozen om mijn eerste indrukken van een HRM’er bij Brouwers Accountants & Adviseurs op te doen. Ik zit in het tweede studiejaar van de opleiding HRM en dit is de eerste stage van de opleiding. Op dit moment zit ik in mijn 10e week van mijn stage en ik heb hier al veel verschillende opdrachten gehad. In mijn zoektocht naar een geschikte stageplek, kwam ik terecht op de pagina van Brouwers. Na het versturen van een open sollicitatiebrief, kon ik vrij snel op bezoek komen bij het kantoor in Zwolle. Na een sollicitatiegesprek met de personeelsfunctionaris, werd ik aangenomen voor een stageperiode van 20 weken. Ik loop per week 4 dagen stage en dit is wel even wennen vergeleken met een paar uurtjes hoor- en werkcolleges. Dit is mijn 1e stage op het HRM-gebied en ik werk mee met de dagelijkse werkzaamheden die de basis vormen voor mijn verdere ontwikkeling.

Op de eerste dag werd ik ontvangen door het secretariaat en daarna begon mijn eerste dag als echte HRM’er.  Dat het inmiddels al mijn tiende week is, is nog steeds niet te beseffen. De tijd vliegt voorbij en zit ik al op de helft van de stageperiode. Vier dagen in de week ben ik te vinden op de Interne afdeling bij Brouwers. Op deze afdeling is geen dag hetzelfde. Zo komen er geregeld medewerkers bij je met verschillende vraagstukken of komen er opdrachten tussendoor. Dit maakt voor mij de stage uitdagend en leer ik mezelf om te schakelen tussen verschillende vraagstukken.

Op de interne afdeling zijn acht medewerkers werkzaam. Het team staat open voor elkaars vragen en er is altijd ruimte voor een goed gesprek. Voorafgaand aan mijn stage was mijn beeld van accountantskantoren “stoffig en formeel”. Toch leek het mij een uitdaging om juist daar stage te lopen. Al in de afgelopen tien weken is gebleken dat dit beeld volkomen onjuist is. Brouwers komt voor mij over als een accountantskantoor waar gezellig en informeel met elkaar wordt omgegaan. Er is aandacht voor de persoonlijke kant van de medewerker, maar ook voor de gezondheid van het personeel.

Zo is er onlangs een vitaliteitsprogramma van start gegaan. Dit programma bestaat uit verschillende trainingen en workshops waar elke medewerker zich voor aan kan melden. Vanuit dit programma kreeg ik de opdracht om een brochure te maken voor de medewerkers om hen te enthousiasmeren voor de workshops. Het eindresultaat van de brochure is verspreid over alle vestigingen. Als stagiair bij Brouwers krijg je het gevoel dat je een meerwaarde bent voor het team en hierdoor ook belangrijke opdrachten krijgt. Ook wordt je betrokken bij overleggen, evenementen en breng je een bezoek aan alle vestigingen. Op deze manier maak je echt deel uit van het team en krijg je een goed inzicht van de bedrijfsactiviteiten van elke vestiging.

De basiswerkzaamheden tijdens mijn stage bestonden voornamelijk uit:

  • Het maken van verschillende contracten, zoals arbeidsovereenkomst, bruikleenovereenkomst en werkgeversverklaringen
  • Arbeidsvoorwaardenreglement
  • Herschrijven van de RI&E
  • Het administreren van de ziekte- en herstelmeldingen
  • Promoten/deelnemen van het vitaliteitsprogramma
  • Meewerken met het recruitmentproces en employer branding
  • Evaluatiedossiers digitaliseren

Al in de 10e week heb ik een goed beeld gekregen van de dagelijkse werkzaamheden van een HRM’er. Tijdens de hoor- en werkcolleges heb ik veel uit boeken geleerd en via deze stage leer je met elementen omgaan in de praktijk. Bij Brouwers heb ik al veel dingen vanuit de theorie terug gezien in mijn dagelijkse taken. Bij Brouwers krijg je opdrachten en dit moet je vaak zelfstandig oplossen, zodat je er even mee worstelt. Op deze manier kun je zelf in complexe opdrachten duiken in plaats van gelijk instructies krijgen.  Ik kijk uit naar de volgende 10 weken, waar ik hoogstwaarschijnlijk nog complexere en meer opdrachten zal krijgen die mij zal helpen bij mijn (persoonlijke) ontwikkeling.

Enthousiast en ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een stageplek of om vanuit een werkervaring verder te ontwikkelen binnen de vakgebieden fiscaal, juridisch / HRM of accountancy? Wij komen graag met jou in contact ( diender@brouwers.nl of 038 – 851 52 00 ) om nader kennis te maken. 

Bekijk ook